Skip to main content

BILE DE MAMALIGA




Mie imi place mamaliga mai mult decat painea; lui Calin nu, dar…………cui ii pasa!!!??

Ingredientele le cumpar de la Super Lincs, din Lincoln High St. LN5 7PR, de la raioanele cu produse romanesti. De obicei gatesc numai cantitati mici de mancare, (Calin nu mananca de 2 ori acelasi fel), din care lui ii pun 2/3 iar mie 1/3 din cantitate.

Deci: intr-o craticioara inox (pentru ca nu am ceaun), pun cam 600 ml apa sa fiarba pe plita aragazului electric (nu am plita cu flacara si nici vatra cu foc de lemne in curte), adaug sare, putin ulei si presar malai ca sa vad cand fierbe apa. Cand incepe sa fiarba, dau butonul la foarte incet si torn toata cantitatea de malai (cam 150g) dintr-odata. Despart malaiul cu lingura de lemn in doua. Lingura ramane in oala pana la sfarsitul fierberii de 30 minute, dupa care incep sa amestec mamaliga pana cand nu se mai fac cocoloase si devine o pasta omogena (cam 5-10 minute). La sfarsit, ud dosul lingurii cu apa rece si nivelez mamaliga; o rastorn pe fund de lemn sau pe farfurie.

Intre timp fac un sos rosu din: ulei de masline (cam 50 g), sare, zahar, ghimbir, cardamon, usturoi, coriandru si turmenic pudra, cate un praf, un pic de miere si otet de mere, adaug cateva ciuperci albe taiate felii, marar, cimbru, rozmarin, salvie, busuioc, patrunjel (din gradina mea). Pun pe plita la “foc” mic si amestec cand si cand; dupa cateva minute adaug bulionul dintr-o cutie mica si apa calda cam vreo 200 ml. Las sa fiarba vreo 7 minute.

Rad telemea (de capra, pentru ca nu are cholesterol), un pic de cascaval alb si afumat (Rucar), tai cubulete niste Kaiser.

Fierb 2-3 carnati Cabanos.

Cand mamaliga s-a mai racit, fac 3 bile, pe care le turtesc si pun pe fiecare din amestecul de mai sus, adaugand si un cubulet de unt; apoi le fac bile din nou.

Pun sosul intr-un vas de sticla rezistenta, pun bilele in el si aranjez si Cabanosul in acelasi vas; il pun in cuptorul cald si il las cam ½ ora, la temperatura maxima.

Pun cate o bila cu Cabanos si sos pe farfurie si eventual pun o lingura cu varf de Almete pentru décor si presar cateva frunze proaspat culese de patrunjel.  Pun si 1-2 castraveti Cornison in saramura (probiotic)


Comments

Popular posts from this blog

PROTEST against the Conservative Party campaign for the general elections 7.05.2015

Who took our dignity and self-respect! I’d have comments on each paragraph from the electoral leaflet of the Conservative Party' candidate in the ---constituency; but in this open letter, I shall refer and consider only the paragraph entitled "Immigration". Some may consider that it “instigates to racism”, but I am more tolerant and open to arguments in order to refute this opinion. Paragraph, from Sir Edward Leigh electoral leaflet, inserted here: “IMMIGRATION: Our Regaining control over our borders is an absolute priority. Free movement of EU citizens doesn’t work when you have countries as diverse as Britain or Sweden on the one hand and Bulgaria and Romania on the other. We need to see a move to a more balanced, managed system of migration that restricts economic migrants while allowing talented people in.” My family consists of two members: me and my son. We live on the hill. My name is Marylena C.Goia; I am 61 years old, a Romanian national and permanent resi

DESPRE TIGANI (cine sunt si ce vor)-PRIMA PARTE

Voi avea cateva postari privindu-i pe tigani. Nu voi scrie aici ceea ce am citit prin diverse sau am auzit de la diverse persoane, ci despre experienta mea si eventual a lui Calin cu si legata de ei. Nu pot spune ca sunt un popor, pentru ca ei, de fapt sunt raspanditi in toata lumea si au luat nu numai infatisarea poporului in a carui tara s-au stabilit….sau…nu, dar si limba, cultul , obiceiuri si chiar nationalitatea. Cand eram copil, in Romania, parintii mei, mergeau la filme indiene, care intr-o anume perioada au fost foarte populare acolo (imi amintesc de “Vagabondul” cu Raj Kapoor). Pe vremea aceea, adica in epoca comunista erau multe cinematografe in Constanta. Oriunde se difuzau filme indiene erau cozi uriase la casele de bilete. Romanii nu prea aveau loc, din cauza tiganilor, care se inghesuiau cu familiile lor la intrare. Asta, pentru ca, spuneau ei ca indienii sunt fratii lor, etnia tiganeasca provenind din India si raspandindu-se in toata lumea. Pana s-a nascut Calin

TIBERIU si CORNEL

  Aceasta postare este continuare a articolului mai vechi: YOUTUBERII ROMANI, sau CREATORII (mai mult sau mai putin) DE CONTINUT (mai mult sau mai putin de calitate)   Obisnuiesc sa urmaresc, regulat, doar canalele care, chiar imi “spun” ceva. Din majoritatea canalelor, care au sau nu un subiect, vizionez un vlog, poate 2, din curiozitate si decid daca merita sau nu. Sunt unele pe care le-am urmarit un timp, dar din anumite motive, le sau le-am abandonat.   De curand, adica acum vreo trei luni, cautand nu-mi amintesc ce sau de ce, pt copii, am vazut in lista de recomandari din dreapta unui video, un titlu care spunea ceva de o casuta din padure. Din curiozitate am dat click pe video si am vizionat vlogul, apoi am dat click pe un altul. Am vrut sa vad continutul canalului si, de atunci nu m-am mai oprit, pt ca….. i-am descoperit pe cei mai simpatici si carismatici “baieti de baieti” de pe net. Din acel moment canalul TIBERIU si CORNEL  a devenit SUPER DOZA MEA DE RELAXARE !   Vloguril