Skip to main content

EU si... despre mine

M-am gandit sa-mi fac un BLOG, poate "faac si eu niiste baanuuti"!

AVERTISMENT

Pentru persoanele care gandesc despre ele insele ca, sunt normale si/sau decente, intr-o lume normala sau decenta, limbajul si/sau imaginile din blogul meu pot, de multe ori, fi considerate ca licentioase, ofensatoare ori prea explicite. De aceea, recomandarea mea este, ca aceste persoane, adulti sau/si minori, sa nu vizualizeze blogul, sau sa se uite, dar "in secret"!!!!!! Nu ma consider o rasista si cu atat mai putin xenofoba; daca, totusi, unii, din lumea “decenta” ma judeca, ca fiind, este doar treaba lor! Eu imi transpun in scris doar gandurile si trairile fata de ceva sau cineva, si nu vreau “ sa ma ascund dupa deget”! Nu intru si nu vreau sa intru intr-un “tipar”!

INTRODUCERE (sau "despre mine")

Fiul meu, adult trecut de prima tinerete, zice ca nu am "toate tiglele pe casa", mai precis, ca sunt "dilie" rau, asta insemnand, in opinia lui, ca sunt un om si o mama normala, avand un comportament absolut normal pentru lumea dementa in care, facem tot posibilul, sa supravietuim. Ilustrative sunt: porecla "Zorro" data mie de un amic al fiului meu din copilarie, si inca folosita in prezent, faptul ca nu ma dau in laturi sa folosesc o bormasina pentru lucrari la motoare, faptul ca m-as duce la concerte ale "parazitilor" si multe altele. Trebuie sa adaug aici ca, fiul meu Calin, spunea cand era copil, ca un barbat ia chipul si asemanarea femeii cu care locuieste sub acelasi acoperis. Eu dandu-i nastere, (chiar daca el se indoieste, uneori, de faptul ca eu as fi femeie) deci fiind cu 26 ani mai in varsta decat el, i-am influientat caracterul si comportamentul. In concluzie, Calin este ca mine!

Nu am avut vreodata ocazia, sau n-am avut puterea financiara, sau poate vointa si indrazneala sa-mi folosesc resursele intelectuale si calitatile pentru a realiza ceva, pentru a devein expert in ceva. Totdeauna a trebuit sa fac ceea ce a fost nevoie, ca eu si Calin sa supravietuim in capitalismul desantat din Romania postrevolutionara si macar el sa devina specialist in ceva anume.

Unii romani au spus despre mine ca sunt aroganta, poate si despre Calin. Altii ca sunt o nebuna. Cei mai multi, cred ca, si-au zis ca suntem niste fraieri, sarantoci care “s-au ajuns” (fiind cetateni britanici), sunt cu “nasul pe sus” si nu mai stiu “de unde au plecat”. Eu cred doar ca ni s-a dat o a 2-a sansa in UK, pe care nu numai ca “am vazut-o”, dar am si folosit-o si o folosim, cat putem noi de bine!

E o diferenta uriasa intre ceea ce imi doresc eu sa se intample in urma mesajului meu si faptul ca totul va merge la fel ca pana acum. Ma bazez pe realitate, cand spun ca nu numai, cineva, ma va asculta, dar si ca nimeni nu ma va urma sau nu-mi va urma indemnurile pentru a-si face viata mai frumoasa si mai buna. De aceea scriu ceea ce gandesc si prin ce am trecut, pe fata, fara nici o retinere. Totdeauna am gandit ca cea mai buna minciuna este adevarul, asta pentru ca nimeni nu isi imagineaza ca eu, chiar spun adevarul (adica ceea ce gandesc).

Oricum, lumea pare ca nu are nevoie de frumos, de util, de toleranta, ci de multa, imensa latura. Peste tot predomina raul, diavolescul, violenta, uratul, pestilenta, prefacatoria, minciuna grosolana, mormanele de ruine si gunoi, dejectii, falsuri. Frumosul din natura sau creat de om, cinstea, bunataea, valorosul, nu numai ca sunt ocolite dar sunt continuu agresate si uneori chiar distruse.

Poate ceea ce scriu despre mine pare o autoironie nu tocmai de calitate, asta pentru ca eu chiar cred ca sunt o fiinta umana inteligenta si de calitate! Oricum, daca, prin ceea ce postez pe blogul meu, pot face chiar si un milimetru lumea sa fie mai toleranta, atunci pot gandi ca nu am trait degeaba!

Educatie formala: nu prea multa, DAR, am vazut, am auzit si trait, mult prea multe, ca sa nu ma dumiresc CE SI CUM!

Imi plac lucrurile frumoase, dar, le vad, fara sa vreau, mai bine, pe cele urate!

Comments

Popular posts from this blog

PROTEST against the Conservative Party campaign for the general elections 7.05.2015

Who took our dignity and self-respect! I’d have comments on each paragraph from the electoral leaflet of the Conservative Party' candidate in the ---constituency; but in this open letter, I shall refer and consider only the paragraph entitled "Immigration". Some may consider that it “instigates to racism”, but I am more tolerant and open to arguments in order to refute this opinion. Paragraph, from Sir Edward Leigh electoral leaflet, inserted here: “IMMIGRATION: Our Regaining control over our borders is an absolute priority. Free movement of EU citizens doesn’t work when you have countries as diverse as Britain or Sweden on the one hand and Bulgaria and Romania on the other. We need to see a move to a more balanced, managed system of migration that restricts economic migrants while allowing talented people in.” My family consists of two members: me and my son. We live on the hill. My name is Marylena C.Goia; I am 61 years old, a Romanian national and permanent resi

DESPRE TIGANI (cine sunt si ce vor)-PRIMA PARTE

Voi avea cateva postari privindu-i pe tigani. Nu voi scrie aici ceea ce am citit prin diverse sau am auzit de la diverse persoane, ci despre experienta mea si eventual a lui Calin cu si legata de ei. Nu pot spune ca sunt un popor, pentru ca ei, de fapt sunt raspanditi in toata lumea si au luat nu numai infatisarea poporului in a carui tara s-au stabilit….sau…nu, dar si limba, cultul , obiceiuri si chiar nationalitatea. Cand eram copil, in Romania, parintii mei, mergeau la filme indiene, care intr-o anume perioada au fost foarte populare acolo (imi amintesc de “Vagabondul” cu Raj Kapoor). Pe vremea aceea, adica in epoca comunista erau multe cinematografe in Constanta. Oriunde se difuzau filme indiene erau cozi uriase la casele de bilete. Romanii nu prea aveau loc, din cauza tiganilor, care se inghesuiau cu familiile lor la intrare. Asta, pentru ca, spuneau ei ca indienii sunt fratii lor, etnia tiganeasca provenind din India si raspandindu-se in toata lumea. Pana s-a nascut Calin

TIBERIU si CORNEL

  Aceasta postare este continuare a articolului mai vechi: YOUTUBERII ROMANI, sau CREATORII (mai mult sau mai putin) DE CONTINUT (mai mult sau mai putin de calitate)   Obisnuiesc sa urmaresc, regulat, doar canalele care, chiar imi “spun” ceva. Din majoritatea canalelor, care au sau nu un subiect, vizionez un vlog, poate 2, din curiozitate si decid daca merita sau nu. Sunt unele pe care le-am urmarit un timp, dar din anumite motive, le sau le-am abandonat.   De curand, adica acum vreo trei luni, cautand nu-mi amintesc ce sau de ce, pt copii, am vazut in lista de recomandari din dreapta unui video, un titlu care spunea ceva de o casuta din padure. Din curiozitate am dat click pe video si am vizionat vlogul, apoi am dat click pe un altul. Am vrut sa vad continutul canalului si, de atunci nu m-am mai oprit, pt ca….. i-am descoperit pe cei mai simpatici si carismatici “baieti de baieti” de pe net. Din acel moment canalul TIBERIU si CORNEL  a devenit SUPER DOZA MEA DE RELAXARE !   Vloguril