Skip to main content

CAPITALISTI SAU MUNCITORI

VREMURILE S-AU SCHIMBAT, DAR ISTORIA SE REPETĂ!

(Acest text este mai mult un comentariu decât un articol, pentru că nu este obiectiv, ci exprimă doar o opinie personală!)

Poporul britanic are cea mai mare libertate de a alege dar, nu numai că nu se folosește "cu cap" de acest avantaj ci, în momente importante ale istoriei, face alegeri care adâncesc și mai mult prăpastia dintre bogați și săraci. Din păcate aceste alegeri ale britanicilor influențează, în mod important, întreaga lume și în special Europa. Așa se va întâmpla și în 8 iunie 2017.

Conservatorii vor câștiga și aceste alegeri. Afirm asta pentru că mă bazez pe caracterul conservator (ca să nu zic, de-a dreptul rasist și ignorant), al majorității nativilor britanici albi.

Aici voi face o paranteză. Englezulului nu-i place să i se zică britanic, pentru că el nu vrea să accepte că scoțienii, nord irlandezii și welșii sunt frații lui. Adevărul este că welșii își spun numai welși iar irlandezii numai irlandezi. Scoțienii sunt mai decenți, probabil pentru că, nu sunt ignoranți și "rasiști" ca englezii.

Partidul Conservator nu are de ce să se teamă și nici să insiste prea mult în atragerea majorității de partea lui pentru că întreg secolul 20 și ce a trecut din cel de-al 21-lea este dovada că istoria nu a schimbat caracterul britanicului de rând. Partidul Conservator, sau Tory s-a erijat totdeauna în apărator al tradiţiilor şi instituţiilor naţionale, al britanicului nativ, căruia i-a garantat libertățile individuale (de care oricum, omul obișnuit, bine dresat, nu se folosește, trăsătură pe care Tory o folosește în avantajul său, adică a bogatului).

Partidul Conservator cunoaște în profunzime pe nativ și se bazează că va câștiga aceste alegeri, ceea ce nu m-ar surprinde, dat fiind faptul că în anii cât a dominat puterea i-a dresat bine pe britanici, mai ales pe englezi.

Cu cât alegatorii dintr-o circumscripție electorală sunt mai săraci, neșcoliti (ca să nu zic, de-a dreptul, analfabeți), locuind într-o zonă fără locuri de muncă, cu atât își exprimă votul în favoarea conservatorilor.

La începuturi, acest partid era unul oarecum social, dar în timp, și mai ales în timpul guvernării lui Margaret Thatcher a devenit unul din ce în ce mai opus politicilor sociale.

Din păcate, majoritatea britanică nu "vede și aude" că vremurile s-au schimbat! Dacă, uneori au mai ieșit câștigătoare, în secolul trecut, alte partide, a fost doar o întâmplare, sau anumite evenimente majore ale omenirii (al 2-lea război mondial), "l-au trezit" pentru scurt timp la realitate pe britanicul obișnuit.

Conservatorii au un manifest ambiguu, tocmai pentru a nu-și asuma responsabilități prea mari față de majoritate. Dar banul decide și în aceste alegeri. Un exemplu minor este chiar broșura de campanie a conservatorilor, care este "personalizată", adică a fost trimisă prin poștă, la adresa și pe numele alegătorului.

Manifestul laburist este punctual, chiar dacă nu tocmai foarte bine organizat. De aceea într-un eventual câștig, laburiștii pot fi trași la răspundere, în caz că nu se țin de cuvânt.

Eu și Călin votăm cu laburiștii, asta nu pentru că suntem simpatizanți sau suntem total de acord cu vederile comuniste ale lui Corbyn (care nu corespund, în mare măsură, cu vederile mele comuniste, eu trăind în comunism mai mult de jumătate din viață), ci pentru că votul nostru ar contribui, un pic, la echilibrarea balanței între diavolesc și uman. Eu, fiind o feminista, o plac mai mult pe May, care are "față de prim ministru", dar asta nu este suficient ca să votez cu conservatorii.

Nu cred că o societate echitabilă se va instaura în caz, ca printr-o minune laburiștii vor câștiga cu o majoritate covârșitoare dar lucrurile pentru individul amărât vor lua o altă întorsătură, mai favorabilă. Asta pentru că legislativul va vota legi mai favorabile majorității, iar guvernul, care va avea, în posturi cheie, laburiști, va pune în aplicare aceste legi.

Poate daca laburiștii se apropie amenințător de conservatori prin votul de la 8 iunie, mai zguduie puțin jungla capitalistă și-i forțează pe odioșii capitaliști să se trezească la realitate. Din cauza lor se întâmpla tot răul care există în lume, inclusiv atacurile recente din Manchester și Londra. Din cauza lor există țări subnutrite, prostituție, droguri, alcool, boli, frică, imigrație, ură, rasism, violență, extremism.

Dau aici un exemplu. Educația superioară în UK se bazează pe cursanții plătitori. În Anglia există "Student Finance England", care plătește studiile dar care, când absolventul ajunge la un anume salariu plătește înapoi împrumutul cu dobândă. Suma finală devine, în ani, atât de mare, încât, probabil, împrumutatul ajunge s-o achite când este la pensie. Există și niște burse de la sponsori, dar condițiile de obținere sunt grele, așa că singura soluție este împrumutul cu dobândă.

De aceea numai britanicii hotărâți și, prea mulți, zic eu, străini cu bani din familiile de bogătași fac studii superioare. Și astfel, majoritatea tinerilor britanici devine neșcolită și implicit ignorantă, făcând din poporul britanic unul ignorant. Un motiv bun ca laburiștii sa susțină scoaterea taxelor de școlarizare și astfel sa obțină votul tineretului.

Oricum campania pentru alegerile din UK nu este atât de agresivă ca în România, poate pentru că partidele se susțin financiar ele însele.

Concluzia este că sunt realistă în ceea ce privește aceste alegeri anticipate.

Popular posts from this blog

PROTEST against the Conservative Party campaign for the general elections 7.05.2015

Who took our dignity and self-respect!

I’d have comments on each paragraph from the electoral leaflet of the Conservative Party' candidate in the ---constituency; but in this open letter, I shall refer and consider only the paragraph entitled "Immigration". Some may consider that it “instigates to racism”, but I am more tolerant and open to arguments in order to refute this opinion.

Paragraph, from Sir Edward Leigh electoral leaflet, inserted here: “IMMIGRATION: Our Regaining control over our borders is an absolute priority. Free movement of EU citizens doesn’t work when you have countries as diverse as Britain or Sweden on the one hand and Bulgaria and Romania on the other. We need to see a move to a more balanced, managed system of migration that restricts economic migrants while allowing talented people in.”

My family consists of two members: me and my son. We live on the hill. My name is Marylena C.Goia; I am 61 years old, a Romanian national and permanent resident …

BOEUF SALAD (more than the recipe)

It is a mixture of vegetables and meat, boiled, linked with mayonnaise. This salad, very tasty, may have been made with beef (because of the name), but we the Romanians make it with chicken. Anyway, I think you'll like! I tried this recipe "on several Brits" and they liked it. They did not say this out of complacency, but because they ate as the Romanians do, meaning, a lot! This salad is served, usually at holidays: Christmas, birthdays, memorable events. I make it quite often, because

I like it and that it is quite healthy and feeding. I do not use to weigh dishes ingredients, nor I taste it for salt and spices, which makes me a talented cook, because very rare a dish is not cooked similar to Masterchief (as Calin says). Anyway, I feel replete, up to ears, of cooking. Let me tell you from where I take the ingredients to cook. Here, in the UK there are specific continental stores ("Polish" stores), usually located in cities and towns, on the High st., Portlan…

RASPUNS LA SCRISOAREA MEA DE PROTEST

Re: SCRISOARE DESCHISA, “PROTESTUL MEU”

Katherine O' Riordan <katherine.oriordanhocel@gmail.com> 28/04/15 at 9:31 PM

Catre marylena212@yahoo.com

Continutul mesajului

Draga Marylena Ciorogar-Goia,

Multumim pt ca l-ati contactat pe Sir Edward Leigh si v-ati exprimat vederile.
Sir Edward crede cu tarie ca toleranta si respectul pt alte culturi se afla in centrul identitatii noastre. Suntem acum casa pt multe diferite credințe, rase și etnii și este important ca toată lumea se simte parte dintr-o societate solidară și integrată.

Scrisoarea dvs. a fost citita și a fost luată în considerare in aceeasi masura ca
toată corespondența din partea alegatorilor care il contactează pe Sir Edward.
Niciun e-mail nu este intenționat ignorat și niciodată nu a fost intenția mea de a nu furniza un răspuns pentru oricine il contacteaza pe Sir Edward. În cazul în care acest lucru nu este totdeauna adevarat, este de obicei o eroare administrativă și/sau de supraveghere din partea mea pentr…