Skip to main content

CAPITALISTI SAU MUNCITORI

VREMURILE S-AU SCHIMBAT, DAR ISTORIA SE REPETĂ!

(Acest text este mai mult un comentariu decât un articol, pentru că nu este obiectiv, ci exprimă doar o opinie personală!)

Poporul britanic are cea mai mare libertate de a alege dar, nu numai că nu se folosește "cu cap" de acest avantaj ci, în momente importante ale istoriei, face alegeri care adâncesc și mai mult prăpastia dintre bogați și săraci. Din păcate aceste alegeri ale britanicilor influențează, în mod important, întreaga lume și în special Europa. Așa se va întâmpla și în 8 iunie 2017.

Conservatorii vor câștiga și aceste alegeri. Afirm asta pentru că mă bazez pe caracterul conservator (ca să nu zic, de-a dreptul rasist și ignorant), al majorității nativilor britanici albi.

Aici voi face o paranteză. Englezulului nu-i place să i se zică britanic, pentru că el nu vrea să accepte că scoțienii, nord irlandezii și welșii sunt frații lui. Adevărul este că welșii își spun numai welși iar irlandezii numai irlandezi. Scoțienii sunt mai decenți, probabil pentru că, nu sunt ignoranți și "rasiști" ca englezii.

Partidul Conservator nu are de ce să se teamă și nici să insiste prea mult în atragerea majorității de partea lui pentru că întreg secolul 20 și ce a trecut din cel de-al 21-lea este dovada că istoria nu a schimbat caracterul britanicului de rând. Partidul Conservator, sau Tory s-a erijat totdeauna în apărator al tradiţiilor şi instituţiilor naţionale, al britanicului nativ, căruia i-a garantat libertățile individuale (de care oricum, omul obișnuit, bine dresat, nu se folosește, trăsătură pe care Tory o folosește în avantajul său, adică a bogatului).

Partidul Conservator cunoaște în profunzime pe nativ și se bazează că va câștiga aceste alegeri, ceea ce nu m-ar surprinde, dat fiind faptul că în anii cât a dominat puterea i-a dresat bine pe britanici, mai ales pe englezi.

Cu cât alegatorii dintr-o circumscripție electorală sunt mai săraci, neșcoliti (ca să nu zic, de-a dreptul, analfabeți), locuind într-o zonă fără locuri de muncă, cu atât își exprimă votul în favoarea conservatorilor.

La începuturi, acest partid era unul oarecum social, dar în timp, și mai ales în timpul guvernării lui Margaret Thatcher a devenit unul din ce în ce mai opus politicilor sociale.

Din păcate, majoritatea britanică nu "vede și aude" că vremurile s-au schimbat! Dacă, uneori au mai ieșit câștigătoare, în secolul trecut, alte partide, a fost doar o întâmplare, sau anumite evenimente majore ale omenirii (al 2-lea război mondial), "l-au trezit" pentru scurt timp la realitate pe britanicul obișnuit.

Conservatorii au un manifest ambiguu, tocmai pentru a nu-și asuma responsabilități prea mari față de majoritate. Dar banul decide și în aceste alegeri. Un exemplu minor este chiar broșura de campanie a conservatorilor, care este "personalizată", adică a fost trimisă prin poștă, la adresa și pe numele alegătorului.

Manifestul laburist este punctual, chiar dacă nu tocmai foarte bine organizat. De aceea într-un eventual câștig, laburiștii pot fi trași la răspundere, în caz că nu se țin de cuvânt.

Eu și Călin votăm cu laburiștii, asta nu pentru că suntem simpatizanți sau suntem total de acord cu vederile comuniste ale lui Corbyn (care nu corespund, în mare măsură, cu vederile mele comuniste, eu trăind în comunism mai mult de jumătate din viață), ci pentru că votul nostru ar contribui, un pic, la echilibrarea balanței între diavolesc și uman. Eu, fiind o feminista, o plac mai mult pe May, care are "față de prim ministru", dar asta nu este suficient ca să votez cu conservatorii.

Nu cred că o societate echitabilă se va instaura în caz, ca printr-o minune laburiștii vor câștiga cu o majoritate covârșitoare dar lucrurile pentru individul amărât vor lua o altă întorsătură, mai favorabilă. Asta pentru că legislativul va vota legi mai favorabile majorității, iar guvernul, care va avea, în posturi cheie, laburiști, va pune în aplicare aceste legi.

Poate daca laburiștii se apropie amenințător de conservatori prin votul de la 8 iunie, mai zguduie puțin jungla capitalistă și-i forțează pe odioșii capitaliști să se trezească la realitate. Din cauza lor se întâmpla tot răul care există în lume, inclusiv atacurile recente din Manchester și Londra. Din cauza lor există țări subnutrite, prostituție, droguri, alcool, boli, frică, imigrație, ură, rasism, violență, extremism.

Dau aici un exemplu. Educația superioară în UK se bazează pe cursanții plătitori. În Anglia există "Student Finance England", care plătește studiile dar care, când absolventul ajunge la un anume salariu plătește înapoi împrumutul cu dobândă. Suma finală devine, în ani, atât de mare, încât, probabil, împrumutatul ajunge s-o achite când este la pensie. Există și niște burse de la sponsori, dar condițiile de obținere sunt grele, așa că singura soluție este împrumutul cu dobândă.

De aceea numai britanicii hotărâți și, prea mulți, zic eu, străini cu bani din familiile de bogătași fac studii superioare. Și astfel, majoritatea tinerilor britanici devine neșcolită și implicit ignorantă, făcând din poporul britanic unul ignorant. Un motiv bun ca laburiștii sa susțină scoaterea taxelor de școlarizare și astfel sa obțină votul tineretului.

Oricum campania pentru alegerile din UK nu este atât de agresivă ca în România, poate pentru că partidele se susțin financiar ele însele.

Concluzia este că sunt realistă în ceea ce privește aceste alegeri anticipate.

Comments

Popular posts from this blog

TIBERIU si CORNEL

  Aceasta postare este continuare a articolului mai vechi: YOUTUBERII ROMANI, sau CREATORII (mai mult sau mai putin) DE CONTINUT (mai mult sau mai putin de calitate)   Obisnuiesc sa urmaresc, regulat, doar canalele care, chiar imi “spun” ceva. Din majoritatea canalelor, care au sau nu un subiect, vizionez un vlog, poate 2, din curiozitate si decid daca merita sau nu. Sunt unele pe care le-am urmarit un timp, dar din anumite motive, le sau le-am abandonat.   De curand, adica acum vreo trei luni, cautand nu-mi amintesc ce sau de ce, pt copii, am vazut in lista de recomandari din dreapta unui video, un titlu care spunea ceva de o casuta din padure. Din curiozitate am dat click pe video si am vizionat vlogul, apoi am dat click pe un altul. Am vrut sa vad continutul canalului si, de atunci nu m-am mai oprit, pt ca….. i-am descoperit pe cei mai simpatici si carismatici “baieti de baieti” de pe net. Din acel moment canalul TIBERIU si CORNEL  a devenit SUPER DOZA MEA DE RELAXARE !   Vloguril

PROTEST against the Conservative Party campaign for the general elections 7.05.2015

Who took our dignity and self-respect! I’d have comments on each paragraph from the electoral leaflet of the Conservative Party' candidate in the ---constituency; but in this open letter, I shall refer and consider only the paragraph entitled "Immigration". Some may consider that it “instigates to racism”, but I am more tolerant and open to arguments in order to refute this opinion. Paragraph, from Sir Edward Leigh electoral leaflet, inserted here: “IMMIGRATION: Our Regaining control over our borders is an absolute priority. Free movement of EU citizens doesn’t work when you have countries as diverse as Britain or Sweden on the one hand and Bulgaria and Romania on the other. We need to see a move to a more balanced, managed system of migration that restricts economic migrants while allowing talented people in.” My family consists of two members: me and my son. We live on the hill. My name is Marylena C.Goia; I am 61 years old, a Romanian national and permanent resi

YOUTUBERII ROMANI, sau CREATORII (mai mult sau mai putin) DE CONTINUT (mai mult sau mai putin de calitate)

VLOGGERI, INFLUENCERI, PODCASTERI in viziunea mea, de aici de pe deal din UK”! pe care ii urmaresc, mai mult sau mai putin regulat, chiar daca apreciez munca lor. Din postarile unora dintre ei, razbat, pana la urechile mele, urmele unei trasaturi unice a caracterului romanesc, in care un alt roman nu poate fi mai destept si mai frumos decat el/ea (cel ce posteaza).   Cele mai prezente clipuri pe YouTube, (cu cele mai multe vizualizari), sunt cele muzicale: manelele (urmarite de categoria cea mai mare de romani cu o educatie mai mult sau mai putin indoielnica), muzica creata pentru auditoriul foarte tanar si….restul genurilor. NOAPTEA TARZIU – o trupa compusa din 3 tineri, pe care am descoperit-o de curand si care m-a surprins placut nu numai cu muzica lor dar si cu prezentarea. Destepti baieti! Urmeaza continutul facil, care nu oboseste creierul, pentru adolescenti, continutul pentru copii si…..restul.   Oricum, privesc la toate genurile de clipuri, in functie de cheful de mome